Oslos egen avis «Vårt Oslo»

Del : fbtw

VårtOslo er en nettavis for indre Oslo, Frogner, Gamle Oslo, Grunerløkka, Sagene og St. Hanshaugen, inkludert sentrum. Vi ønsker å informere og gjøre folk klokere på de små og store hendelsene som fargelegger byen vår hver dag. Vi ønsker bidra til å styrke identiteten til byen og dens strøk og forsterke samholdet blant oslofolk. Vi ønsker å være en vaktbikkje som arresterer misbruk av makt. Og vi ønsker å slippe til flere stemmer i ordskiftet om de viktige veivalgene for byen vår. Helst ønsker vi at folk ikke bare forteller oss om problemene de opplever, men også om forslagene til løsning.

DSC_0196

Redaktør Vegard Velle

Kort – fortell om deg selv – redaktøren, hvem er egentlig Vegard Velle ?

Jeg er initiativtakeren til VårtOslo, den nye osloavisa. Men det viktigste i mitt liv er familien, min kone og to gutter, som går i barneskolen. Jeg har vært journalist siden midten av nittitallet og har en sterk tro på at kunnskap kan gjøre en forskjell. Vi lever i en mediekrise, men jeg er overbevist om at folk fortsatt vil ønske seg medier som opplyser oss og gjør at vi tar bedre og mer informerte valg.

Hvorfor trenger Oslo en egen avis ?

Oslo er landets største by, på størrelse med Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø, men har svært dårlig mediedekning. Se på Bergen, hvor de har to mellomstore aviser, BT og BA, i tillegg til andre, mindre bydelsaviser. Oslo er blitt en blindsone i mediene. Mange medier kommer ut fra hovedstaden, men de henvender seg til et nasjonalt publikum. Mange ting og tilbud i Oslo er viktig eller relevant nok for et nasjonalt publikum. VårtOslo er et forsøk på å fylle noe av media-tomrommet i Oslo.

Hvordan fikk du ideen?

Ideen kom etter at Fritt ord utlyste et stipend rettet mot lokale medier. Dess mer jeg tenkte på det, dess mer ble jeg opptatt av det åpenbare tomrommet vi har på nyheter fra Oslo. Jeg bestemte meg for at gapet måtte fylles. Samtidig så jeg at de større mediekonsernene ikke ville ta ansvaret og gjøre noe med saken. Da bestemte jeg meg for å ta initiativet selv.

Hvem sitter i redaksjonen?

I tillegg til meg, er det Tarjei Kidd Olsen, tidligere journalist i Ditt Oslo. Christian Boger som tidligere var i Apressen. Anders Høilund er hos oss på tiltak gjennom Nav. I tillegg
har vi frivillige: Arnsten Linstad har jobbet en årrekke i NRK Dagsrevyen, Østlandssendingen og NTB. Stine Raastad er en svært dyktig fotograf. Mona Gundelach Mikkelsen er en god frilanser.

DSC_0192

Medarbeider Christian Boger

Økonomisk – hvor har dere fått støtte fra ?

Vi har fått støtte fra Fritt Ord, som hjalp oss i gang. Men vi er nødt til å selge annonser for å overleve.

Hvordan står det til med lesertallene?

Vi kom i gang 12. januar. I mars lå vi allerede på 381 700 sidevisninger. Nå ligger vi på pluss/minus 90.000 visninger i uka. Kurven er på vei oppover.

Hva er de mest populære sakene dere skriver om?

De mest populære sakene handler om stedene rundt oss som vi bryr oss om, som øyene i Oslofjorden, kolonihagene eller nye utesteder. Andre populære saker handler om å gripe inn i aktuelle debatter, som Anders Magnus reportasje om kriminaliteten i Oslo øst. I tillegg er meningssterke, og gjerne litt nakne, meningsinnlegg populære.

Hvem er drømme intervju-objektet ?

Jeg fikk en telefon fra et drømmeintervjuobjekt i dag. Han fortalte at hans familie var den første kinesiske familien i Norge. Faren eide et stort shippingdynasti, og via ham kom mange flere kinesere hit til landet. Flere av etterkommerne åpnet Kina-restauranter. Han har en større samling av mingvaser, et sverd eid av en kinesisk konge for 2500 år siden og en samling av fotoer. Han har gitt ut en rekke bøker om astrologi og gir ut et svært vellykket nyhetsmagasin fra Hong Kong, men bor i Oslo.

For et par dager siden snakket jeg med et annen spennende person. Han kunne fortelle historien om Oslo-folk som profitterte og slo seg opp på den tyske okkupasjonen. Han fortalte for eksempel at Trollvasshytta i Nordmarka ble brukt til bordell av tyske soldater.

Hva er din favoritt nettside ?

Facebook og Google

Og favoritt avis ?

Aftenposten og VG

Nå vil dere ha inn litt annonser – hvorfor skal man annonsere i Vårt Oslo?

Annonsører i VårtOslo når ut til mange mennesker i Oslo, og om man ønsker det, målretter vi annonsen til spesielle målgrupper. Vi tilbyr både innholdsmarkedsføring, bannerannonser og tredjepartsannonsering på Facebook. Vi har laget flere avtaler med ulike annonsører allerede. Men potensielle annonsører må se sin besøkelsestid. De som synes det er viktig med en osloavis, må bidra i dugnaden for at VårtOslo overlever og vokser. Her har man et moderne annonseorgan som kan fortelle historien om aktuelle varer og tjenester, og vi lager gjerne innholdsannonsene.

Sist…nett, eller papir?

All statistikk viser at færre og færre leser medier på papir, med i stedet skaffer seg sine daglige nyheter og oppdateringer på nett. Det gjelder ikke bare de yngre brukerne, men også andre, grupper, som gjerne får inn nyhetsstrømmen via mobilen. Sakene våre postes ikke bare på nettsiden, men deles via Facebook, Twitter, Instagram og nyhetsbrev,  vår tids avisbud. Flere leserundersøkelser viser at folk leser like langt og mye i saker på nettet som på papir, forutsatt at de er kommet inn i saken. Så det er grunn til optimisme.