Paleet feirer 25 år med gratis festival

Del : fbtw

5. september 1990 åpnet Paleet dørene for første gang. For å markere jubileet inviterer Paleet til en jubileumsfestival med en rekke kjente artister.

Festen går av stabelen på selve bursdagen, lørdag 5. september og det mangler ikke på kjente artister. Morten Myklebust åpner showet kl. 12. Deretter følger Linnea Dale, Egil Olsen, Billie Van, Daniel Kvammen og Thom Hell.

– Det beste av alt er at alle konsertene er gratis, forteller senterleder Øystein Aurlien entusiastisk.

Paleet har siden starten hatt et sterkt fokus på både kunst og musikk, og mener shopping også er et viktig kulturfenomen. Da de først åpnet sine dører gikk det raskt rykter om spisetilbudet i kjelleren.

– Dette er ikke noe vi dveler veldig ved nå, men vi er svært stolte av arven vår. Ikke bare for Paleet i seg selv, men også arven tilbake til 1800-tallet, sier Aurlien.

– Den gang ble kvartalet kalt «et Paris i miniatyr», og det er ikke til å legge skjul på at da vi i 2014 reåpnet Paleet var det med tanke på å ta tilbake den sterke posisjonen Paleet hadde. Dog tilpasset fremtiden og nye behov.

Bakgrunnen for å lage en festival for å feire jubileet var rett og slett en tanke om å gi en gave tilbake til Oslo, og derfor invitere noen av byens beste artister til å spille.

– Konsertene har som hensikt å være intime, nære og akustiske. Samtlige artister er svært anerkjente, og flere av dem kommer også ut med nye album i disse dager.

Les mer om festivalen her.

Fakta om Paleet:
3. september 2014 reåpnet Paleet, etter 15 måneder med total ombygging. Det nyåpnede Paleet har fått massiv omtale i både nasjonal og internasjonal presse, og tilbudet av spisesteder, faghandel og motekonsepter er unikt. KLP Eiendom har som gårdeier mottatt en rekke priser for Paleet, med sitt høye fokus på design og arkitektur. De har også på grunn av Paleet mottatt høy anerkjennelse for sitt bidrag til byutvikling i Oslo. Fornyelsen er en forsterkning av det konseptet Paleet hadde da det åpnet opprinnelig i 1990, som en ledende shoppingdestinasjon for mote, mat og livsstil.