Rekordmange vil studere Retail Management

Del : fbtw

Det har aldri før vært så populært å studere Retail Management som i år. Denne uken ble nesten 100 nye studenter ønsket velkommen på BI Nydalen.

– Søkingen i år er rekordstor både i ved BI Nydalen og BI Bergen med henholdsvis 100 og 50 studenter, forteller Dr.oecon Odd Gisholt ved BI.

 

Studiet i Retail Magement har vært på BI siden 2000 da Norges Varehandelshøyskole (NVH) ble en del av BI. Men aldri før har studiet vært så populært som i år.

– En rekke store handelsbedrifter har vært flinke til å signalisere at de trenger dyktige medarbeidere. Det er kanskje noe av årsaken til den gode søkningen til studiet, sier Gisholt.

Studiet er praksisrettet og studentene får god kontakt med næringen gjennom gjesteforelesere og bedriftsbesøk.

– De aller fleste av studentene går rett ut i gode jobber i næringen etter endt studie. Mange har hatt deltidsjobber, noe som nok bidrar til at de får fast jobb etter studiet, sier Gisholt.

 

Gisholt forteller at de de fleste av studentene er medlemmer i YR og dermed også OHF.  YR har også et tett samarbeid med VASS, som er studentenes egen linjeforening på BI. For å sikre at studentene tidlig blir kjent med YR og OHF, var næringspolitisk direktør i OHf, jon Ander henriksen, og styreleder i YR, Marita Johansen, på besøk hos studentene torsdag forrige uke.

OHF og YR har gjennom mange år hatt et tett samarbeid med BI og deler blant annet ut et stipend til årets elev. Administrerende direktør i OHF, Gunnar Larssen, gleder seg over utviklingen og mener det er viktig at OHF støtter opp om studieprogrammet.

– Det er viktig å stimulere til god kompetanseutvikling innen handelen. Mange av fremtidens ledere kommer fra Retail Managemt-studiet på BI, sier Larssen.