Rekordstort matbudsjett i desember

Del : fbtw
Nordmenn vil kjøpe mat og drikke for nær 28 milliarder i desember. Virkes prognose, basert på tall fra Kvarud Analyse, viser at vi vil handle mat og drikke for 27,7 milliarder kroner i desember i år. Det er en oppgang på rundt 3,1 milliarder kroner fra i fjor.

Hovedårsaken til rekordveksten er de stengte landegrensene på grunn av koronasituasjonen.

Prognosene viser at hver nordmann vil bruke 5 170 kroner på mat og drikke i desember, det er 540 kroner mer enn i fjor.

I henhold til Virke vil vi bruke 22,7 milliarder kroner i dagligvarebutikkene. I tillegg vil det bli handlet for snaue 3,4 milliarder kroner i vinmonopolutsalg og taxfree-butikker og for vel 1,7 milliarder kroner i kiosker, bensinstasjoner (kun dagligvarer) og i andre spesialbutikker med salg av nærings- og nytelsesmidler.

Matprats juleundersøkelse, utført av YouGov, viser at svineribbe og pinnekjøtt er nordmenns klart foretrukne julemat. Hele 46 og 34 prosent sier de vil spise svineribbe og pinnekjøtt på julaften i år.

–  I julen er vi tradisjonelle, så mye av den samme maten og de samme salgsmønstrene går igjen. Den tradisjonelle julematen står sterkt, men det er en trend at flere etterspør vegetariske julealternativer som nøttestek. Blant de mellom 18 og 29 år sier nesten 1 av 10 at de vil spise vegetarmat som hovedrett på julaften, melder Virke i en pressemelding.