Rema 1000 satser på søndagsåpent

Del : fbtw

Seks Rema-butikker i Oslo og Akershus holder nå åpent på søndager og flere skal det bli, ifølge dagligvarekjeden.

Butikkene i Industrigata, Fredensborgveien, Christian Krohgs gate i Oslo, i sentrum og på Drengsrud i Asker, samt Sandvika åpnet søndag 3. april.

Konkurrere hele uken

– For oss handler det om å kunne konkurrere på lik linje med de andre aktørene, hele uken, sier administrerende direktør for Rema Franchise, Jan Frode Johansen til Aftenposten.

I januar anmeldte Rema 120 konkurrerende butikker for å drive i strid med forskriftene for søndagshandel. Samtlige anmeldelser ble henlagt av politiet fordi de ikke ble prioritert.

Flere søndagsbutikker

– Vi ønsker lik konkurranse på like vilkår. Per dags dato har en aktør så å si monopol på søndager. Dette er ikke bra for konkurransen og gir dårligere vilkår for kundene, sier Johansen.

Han sier de vil fortsette med å åpne butikker på søndager, men vil ikke si noe om hvor stor satsingen blir. Dagligvarekjeden åpnet 15 søndagsbutikker i første omgang.

Avgrenser med sperrebånd

Butikkene er ikke såkalte Brustadbuer på 100 kvadratmeter, men arealet avgrenses til den størrelsen på søndager ved at man setter opp sperrebånd i butikkene.

Politiet har allerede varslet at de ikke vil bruke ressurser på å avdekke om butikkene bryter loven.

– Vi kommer ikke til å starte etterforskning på eget initiativ i en slik sak. Men kommer det en anmeldelse, vil den bli vurdert, sa pressevakt i Oslo politidistrikt til Vårt Land.

Les OHFs tilbakeblikk om åpningstider og søndagsåpnet