Rydd med Rusken-app

Del : fbtw

Ser du søppel, rot og overfylte søppeldunker på offentlige steder? Gi Rusken beskjed via mobilen.

Rusken har lansert en helt ny Rusken-applikasjon, slik at du kan melde inn forsøpling i Oslo. Appen er enkel og effektiv: Ta bilde av forsøplingen og send inn, så rydder Rusken opp!

image001Ruskenpatruljen gjør jobben

Når du sender inn et bilde av forsøpling, går meldingen direkte til Ruskenpatruljen. I veldig mange tilfeller tar de seg av oppryddingen selv, som regel i løpet av en dag eller to.

De gangene ansvaret tilfaller andre, som tømming av avfallsdunker, gir de beskjed til de som eier dunkene. Ruskenpatruljen følger opp den enkelte eier, og sørger for at arbeidet blir utført.

To tonn om dagen

Oslo har store avfallsutfordringer, som øker i takt med befolkningen. 711 tonn avfall blir kastet på gata hvert år. Dette er det samme som 59 tonn avfall i måneden, og 2 tonn avfall hver eneste dag!

Både private, kommunale og statlige aktører, og entreprenører som arbeider på oppdrag for disse, har ansvar for renhold og fjerning av avfall. Det kan være vanskelig å vite hvem man skal ta kontakt med.

image002Bruk Rusken-app

OHF støtter selvfølgelig arbeidet for en ren og trivelig by, blant annet gjennom «Lønn som fortjent».

I likhet med Ruskenpatruljen oppfordrer vi alle Oslos borgere til å laste ned og ta i bruk Rusken-appen. Med noen enkle trykk på mobilen kan du bidra til en ren og trivelig by.