Folksomt i Karl Johan under julegateåpningen i fjor.

Juleåpning i Oslo sentrum

Del : fbtw

Lørdag 28. november klokken 16 åpner julegaten som strekker seg fra Jernbanetorget til Studenterlunden.

Og ikke nok med det. Det nye julemarkedet og isbanen i Spikersuppa åpner også, og helt ny julebelysning tennes for første gang.

Lørdag 28. november er alle invitert til åpningsshowet på Oslo City klokken 16. Der blir det underholdning og juleposer til de 500 første barna. Paraden går oppover Karl Johans gate med julenissen i hest og slede. Han følges av syngende Putti Plutti Pott-barn, og alle andre små og store som vil være med.

Fotograf: Sondre Formo Lindheim

Oppfordring til næringslivet

– Næringslivet oppfordres til å delta med julete opplevelser langs ruten. Vi vet at noen skal kle seg ut og dele ut pepperkaker, sier Roy Birger Evensen, prosjektdirektør for Oslo Sentrum Samarbeidet (OSS).

Roy Birger Evensens twitterbilde

Roy Birger Evensen leder Oslo Sentrum Samarbeidet (OSS).

Paraden ender opp i Studenterlunden hvor det blir et nytt show når isbanen åpner klokken 17. En halvtime senere tennes den nye julebelysningen som pryder, passende nok, 24 tre i området.

Det nye julemarkedet i Spikersuppa, «Jul i vinterland», holder åpent klokken 10-20 hver dag med mange salgsboder og ikke minst flere verksted for og med barna. Det åpner også et julemarked på Youngstorget.

Unikt samarbeid

– Aktivitetene har aldri vært helt samordnet før. Endelig har vi fått til et samarbeid mellom aktørene. Nå legger vi til rette for handel, kultur og gode juletradisjoner, og er et supplement til innendørs kjøpeaktivitet. I Oslo sentrum kan du virkelig få julestemning utendørs, smiler Evensen.

Aktørene han referer til er Oslo kommune, gårdeierne ved Byfolk, og handel, service og servering ved OHF. Målet er å få flere folk til å bruke sentrum ved hjelp av trygghetstiltak og aktiviteter gjennom hele året . Prosjektet med julen er en begynnelse.