Se selv hvor fælt det er i Oslo

Del : fbtw

Det er damene bak den populære fotobloggen «Stakkars oss» som arrangerer utstillingen som åpner på DOGA i kveld kl. 18.
– Vi vil vise hvor stygt det er i Oslo til enda flere folk, sier Hanna Norberg ironisk.
Utstillingen viser et bredt utvalg bilder som publikum har sendt inn til fotobloggen, som i flere år har ironisert over vårt forhold til hovedstaden.

Norberg startet bloggen sammen med Aina Kristiansen for tre år siden.
– Da vi laget bloggen var vi smålei av å forsvare at vi bodde i Oslo, sier Norberg.
De er begge innflyttere til Oslo og var rimelig lei av å høre fra andre hvor fælt det måtte være å bo i asfaltjungelen.
På fotobloggen postes derfor bilder av Oslo som viser frem alt det mange tror Oslo ikke er. Som vakre bilder fra Akerselven, bilder av Barcode i solnedgang, eller snapshots som viser omsorgen og kjærligheten som bor i byen vår.

På bloggen postes både bilder tatt av bloggdriverne selv, men også bilder sendt inn fra følgere. Det samme gjelder fotoutstillingen på Doga.
– Stakkars oss viser kjærlighet til Oslo gjennom et demokratisk blikk. Nettsiden har bidratt til å bedre Oslos noe frynsete rykte og bygge en felles stolthet av, og omsorg for, byen vår. Dette er viktig for byutviklingen, sier de ansvarlige for utstillingen på DOGA.

Norberg forteller at ustillingen er delt i fire deler ut i fra fire påstander: At det er fælt å vokse opp i Oslo. At Oslo bare består av egosistiske drittfolk. At Oslo er en grå asfaltjungel. At det kun er stygge bygninger i Oslo. I tillegg vil det være en egen tribute til Barcode i solnedgang.

Stakkars oss som bor i Oslo vises på DOGA i Hausmanns gate 16 mellom 22. januar og 1. mars i normale åpningstider. Åpent for alle og gratis inngang.
Få også med deg åpningen i kveld kl. 18. Fabian Stang står for den offisielle åpningen, og DJ Vari Loves spiller.