Seniorklubben Carl Johan

Del : fbtw

Seniorklubben Carl Johan samler personer som har, eller har hatt, tilknytning til dagligvarehandelen i et sosialt og faglig miljø.

 

ÅRSPLAN FOR 2017

14. FEBRUAR
LUNSJMØTE HOS KIWI, LIERSTRANDA

21. MARS
ÅRSMØTE/TORSKEAFTEN

29. APRIL- 1. MAI
VÅRTUR TIL KØBENHAVN

26.-27. AUGUST  
NOTERINGSTUR

28.NOVEMBER
LUTEFISKAFTEN

Medlemskap i Seniorklubben Carl Johan forutsetter bedriftsmedlemskap eller personlig medlemskap i Oslo Handelsstands Forening/OHF Dagligvaregruppen. Seniorklubben har ingen aldersgrense.

For mer informasjon og innmelding, send e-psot til Per Gunnar Rasmussen: pegura@online.no

Styret i seniorklubben:

  • President: Per Gunnar Rasmussen | pegura@online.no
  • Visepresident: Anne-Marie Hokholt | fhokho@online.no
  • Kasserer: Bjørn Henriksen | b.henriksen@online.no
  • Sekretær: Guri Thorvaldsen | guri@teamenergi.no

Æresmedlemmer:

Finn Muggerud

Disponent Finn Muggerud fra Oslo ble utnevnt til Seniorklubben Carl Johans første æresmedlem på årsmøtet i mars 2007. Han var blant stifterne av klubben.

Finn har vært aktiv tillitsmann i dagligvarehandelen i mer enn 50 år, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Han var også blant stifterne av Dagens Husholdning, senere kjent som Hjem og Hobby.

Han var styreformann i Oslo Handelsstands Forening gjennom 12 år, president i Oslo Handelskammer og med i Norges Kolonial- og Landhandlerforbund (senere DF) i ulike verv til sammen i 20 år.

I tillegg var han styreformann i Norges Handelsstands Forbund (nå Virke Hovedorganisasjon). Han har blant annet vært både visepresident og president i Den internasjonale Handelskomitè med sete i Bern. Muggerud er også tildelt Oslo Handelsstands Forening Hederstegn i gull,

Hans Sauro

Hans Sauro ble utnevnt til æresmedlem på årsmøtet i mars 2011 og fikk overrakt håndlaget hedersdiplom for lang og tro tjeneste

I 1989 ble Hans tildelt OHFs Hederstegn i gull, foreningens høyeste utmerkelse. Sauro begynte sitt private kjøpmannskap i Oslo i 1972 etter 25 år i kooperasjonen, den gang som medlem og senere formann i Oslo Kolonialkjøpmenns Forening. I landssammenheng kom han med i daværende NKLF i 1975. Her var han med frem til 1988, de siste 6 årene som DF’s styreleder.

Sauro var også blant de som gjorde forarbeidene for det som ble HSH i 1990. Han har også vært med i styret i SCJ i 12 år frem til 2009 før han ønsket å trekke seg tilbake etter 4 år som president.

Sauro har hatt en lang rekke tillitsverv og posisjoner innenfor norsk dagligvarehandel og handelens mange samarbeidende organisasjoner i inn- og utland. For dette har han blant annet alle de nordiske lands høyeste utmerkelse innen dagligvarehandelen.

Arnstein Lund

Arnstein Lund ble i april 2014 utnevnt til æresmedlem av Seniorklubben Carl Johan. Utnevnelsen fant sted under en lunsj i forbindelse med et bedriftsbesøk hos Asko i Vestby.

Bakgrunnen for utnevnelsen var det betydelige arbeidet Arnstein har nedlagt gjennom mange år for Seniorklubben Carl Johan. Hans Sauro ga et tilbakeblikk på de mange roller og tillitsverv som Arnstein har hatt i en rekke av handelens organisasjoner.

Som et bevis på sitt æresmedlemskap i Seniorklubben ble det overrakt et diplom utformet av kunstneren Einar Lautin.