Sentervekst for Sektor Gruppen

Del : fbtw

Totalt ble det omsatt for 22,3 milliarder gjennom de 36 kjøpesentrene Sektor Gruppen forvalter. Omsetningsøkningen justert for prosjekter er på 2,6 prosent.
Asker har Trekanten og Holmen senter opplevd ny konkurranse, men øker likevel sin omsetning med henholdsvis 3,5 prosent og 6,7 prosent.

Prosjekt-effekt
Sektor Gruppen har omfattende prosjektplaner for en rekke av sine kjøpesentre, og flere er allerede i gang med utviklingsarbeidene. I Bergen ble derimot Oasen senter ferdigstilt i midten av november etter flere år med byggearbeider. Resultatene lot ikke vente på seg, og Oasen har en økt omsetning på hele 10,7 prosent mot fjoråret. For Buskerud Storsenter, Krokstad senter, Kilden i Stavanger og Storbyen i Sarpsborg påvirker utviklingsarbeidene i motsatt retning som følge av nedetid for en rekke butikker. Vi vil i tiden fremover se positive effekter som følge av de mange prosjektene.

Julehandelen
Sektor-sentrene økte julehandelen med fem prosent fra 2013. Butikker innen bransjen hus og hjem var julehandelsvinnere med en økning på over 10 prosent. Disse har også hatt en solid vekst i hele 2014, og vokser med 6,2 prosent mot året før.