Sikkerhetsutfordringer i Brugata-området

Del : fbtw

Gunerius i Oslo sentrum har størst svinn av alle Olav Thon sine kjøpesentre. – Vi sliter i området rundt Brugata og Storgata, sier sikkerhetssjef Ola Stavnsborg i Olav Thon Gruppen. Han møtte politiet på frokostmøtet hos OHF.

«Slik skaper vi trygghet» var temaet for frokostmøtet 15. september. Stavnsborg og en av vekterne på Gunerius fortalte om situasjonen på kjøpesenteret og området utenfor.

Sikkerhetssjefen hadde samlet inn tall fra de siste 18 månedene hos Oslo S, Oslo City, Gunerius, Arkaden, Grønland Torg og Grønland Basar gjennom vekterselskapene Nokas, Securitas, Skan-kontroll og Proff Security. Registreringene viser et skremmende høyt antall bortvisninger, alvorlige trusler, voldsepisoder og anmeldelser.

Politi fra Grønland politistasjon deltok på møtet, og gjennomgikk hva de gjør for å sikre trygghet i området. De nevnte mobil politipost, uniformert fotpatrulje, sivile politibetjenter, samarbeid med kommunen, og organisasjoner, forhøyet bøtesatser, bortvisninger, aksjoner og kameraovervåkning som typiske tiltak.

– Vi sliter med det åpne rusmiljøet i Brugata. Det er en markedsplass for narkotika. Dette gjør at politiet er veldig tilstede i området – også inne. Ingen kjøpesenter og parkeringshus i Oslo har så mye patruljerende politi som Gunerius, fortalte politiførstebetjent Andreas Farmen.

Rusmiljøet oppholder seg i Brugata blant annet fordi de ble flytta fra Oslo S og Prindsen mottakssenter ligger i nærheten.

– Gunerius har uflaks med beliggenheten. Det er veldig synd at ett kjøpesenter er så belastet. Vi gjør så godt vi kan med de ressursene vi har. Jeg tror den politimannen som står i krysset Storgata/Brugata forebygger mest kriminalitet i hele Norge, sa Farmen.