Butikkleder Remi André Wilberg Brenna, Stortingspolitiker Tone Wilhelmsen Trøen (H) og selger Hussein Salameh hos Expert Strømmen.

«Skole-dropout» ble suksess-sjef

Del : fbtw

Remi André Wilberg Brenna (27) droppet ut av videregående skole og begynte å jobbe. Når er han butikksjef hos Expert Strømmen.

Expert Strømmen er en av kjedens mest veldrevne butikker med solid økning i salget, samtidig som sykefraværet har droppet fra 14,4 til 0,2 prosent i løpet av to år.

Verdsetter alle ansatte

– Jeg er svært opptatt av å inkludere mine ansatte, og jeg bygger kulturen i teamet mitt ved å gi både ansvar og tillit. Jeg inkluderer, jeg ser og jeg verdsetter alle ansatte, forteller Brenna.

Han sluttet selv på videregående skole som 17-åring og begynte å jobbe hos Plantasjen. Deretter gjorde han karriere i Expert-kjeden og har vært butikksjef på Strømmen Storsenter siden 2013.

Skapte superselger av «NAV-er»

Hussein Salameh er en av hans ansatte. 24-åringen er opprinnelig fra Syria og har fått føle krigen på kroppen. Gjennom NAV fikk han utplassering i butikken, fordi butikksjef Brenna hadde tro på ham.

Allerede etter to måneder ble Salameh kåret til butikkens beste selger. I fjor solgte han elektronikkvarer for ni millioner alene, og er fortsatt en av butikkens aller beste selgere.

– Jeg er utrolig takknemlig for at Remi André hadde tro på meg og ga meg muligheten. Gjennom tett oppfølging og solid coaching, fikk jeg raskt dreis på kundebehandling og salg, sier Salameh.

Til inspirasjon

Nylig besøkte Stortingsrepresentant Tone Wilhelmsen Trøen (H) Expert Strømmen for å høre disse historiene.

– Vi hører mye om dropouts fra videregående og hvor vanskelig veien inn i arbeidslivet kan være. Da er det inspirerende å høre Remi Andrés suksesshistorie. Hans måte å lede på, blant annet ved å gi Salameh tillit og heie han frem til en «superselger», trenger vi mer av i det norske samfunnet.

Les også: Hjelp til rekruttering