Skuffelse og gleder

Del : fbtw

Jeg deltok på Sentrumskonferansen 2015 i Stavanger denne uken. Mange av oss forventet at statsråd Jan Tore Sanner ville kunngjøre noe konkret om en mulig norsk BID-ordning.

Men statsråden kom ikke, og statssekretær Per-Willy Amundsen i Kommunal- og moderniseringsdepartementet kunne ikke si noe. Det var en skuffelse.

Gunnar LarssenJeg har flere ganger skrevet om BID som et egnet verktøy for forpliktende samarbeid. Business Improvement District er definert som et presist avgrenset område hvor næringsdrivende etter avstemning vedtar at de sammen skal investere i tiltak som styrker områdets konkurranseevne.

Norsk Sentrumsutvikling (NSU) leverte før sommeren 2014 en utredning med anbefalinger til statsråden. Rapporten ligger fortsatt i departementet. Nå er det varslet en stortingsmelding om «bærekraftige byer og sterke distrikter». Vi venter i spenning og håper at vi ikke blir skuffet igjen.

Det er høyt aktivitetsnivå i Osloregionen. Det arbeides med innovative løsninger som skal sikre konkurransekraft og lønnsomhet. Mye blir presentert under Oslo Innovation Week som gjennomfører hele 60 arrangementer denne uken.

I Bergen er 400 fra kjøpesenterbransjen samlet for faglig oppdatering, kåringer og feiring. På torsdag går Franchisekonferansen av stabelen hos oss. Her møtes franchisegivere og -takere til faglig påfyll. Les mer og litt til på www.ohf.no

Oslo Sentrum Samarbeidet (OSS) utvikler seg positivt. Det blir skikkelig jul i Oslo med ny belysning, nytt julemarked og enda større julegateåpning. Jeg synes nissen hadde det travelt i fjor, og jeg er forberedt på enda større pågang i år. Artig og annerledes utfordring!

Det planlegges en rekke arrangementer neste år, og det arbeides med den langsiktige forretningsplanen. Forpliktende samarbeid mellom kommunen, gårdeiere og næringslivet er nødvendig for å skape gode resultater.

Snart er den nye politiske ledelsen på plass etter omfattende forhandlinger. Vi velger å samarbeide konstruktivt med de som er lovlig valgt. Det kan by på både skuffelser og gleder.

Jeg ønsker dere alle en fortsatt god høst!

Vennlig hilsen Gunnar Larssen,
administrerende direktør i OHF.