Slik blir maratonhelgen

Del : fbtw

Lørdag 19. september inntar over 21 000 løpere Oslo sentrum. – Utnytt muligheten, oppfordrer arrangøren.

 

Oslo Maraton_pressebilde

Fra løpsfesten i fjor. Foto: Oslo Maraton.

 

Førstkommende helg er det igjen klart for løpsfest i Oslo sentrum. 25 000 løpere fra mer enn 80 nasjoner kommer til byen for å svette seg gjennom kilometer etter kilometer. Ikke en eneste hotellseng står tom, og næringsdrivende i byen kan vente seg storinnrykk fra både løpere og deres reisefølge.
– Dette er en unik sjanse for bedriftene i byen, mener Kjell Sigurd Strandenæs i Oslo Maraton.

Bedre merking av overganger

Han oppfordrer butikker og serveringssteder til å utnytte det faktum at byen vil yre av liv hele helgen. De aller fleste løperne har med seg reisefølge og Strand tror både løpere og heiagjeng vil være i handlemodus, og ikke minst spisemouds, etter løpet.
– Her kan jo serveringsstedene benytte sjansen til å tilby spesialmenyer. Hva med maratonfrokost eller maratonmiddag? Etter løpet er det nok mange som trenger en solid burger, spår Strandenæs.

Han innser at løpet kan skape utfordringer for enkelte butikker som får løypa rett utenfor døra, men understreker at de har lagt seg i selene for å legge best mulig til rette for butikkens kunder.
– Karl Johan er et område vi har jobbet mye med, og kommer til å jobbe med også videre. Vi har lagt vekt på å lage gode overganger for publikum og disse vil bli tydelig merket med store ballonger.

Glad for samarbeid

I tillegg er det lagt ned forbud mot bruk av beachflagg i løypa, slik at overgangene skal bli enda lettere å legge merke til. Overgangene er lagt til veikryssene, noe som betyr at hvert kvartal får en bemannet overgang.
– Det er ikke til å komme unna at det blir lavere fremkommelighet denne dagen. Men vi forsøker å etablere tilstrekkelig med overganger, og håper at det blir et pluss for handelsstanden.

Oslo_Maraton

Kjell Sigurd Strandenæs og Cathrine Stensaker forklarer entusiastisk planene for årets Oslo Maraton.

 

For å kunne avvikle Oslo Maraton på best mulig måte for alle involverte parter har arrangøren i år samarbeidet tett med OHF. Målet er å sammen skape et arrangement som kan være til glede for alle i sentrum.
– Vi er veldig glad for at vi har fått til et samarbeid med OHF. Vi ønsker å se ut over oss selv og vil at Oslo Maraton skal være et arrangement som flere kan dra nytte av.

FAKTA:

Oslo Maraton arrangeres lørdag 19. september i Oslo sentrum.
Start og mål er på Rådhusplassen.
Barnas Maraton arrangeres i Spikersuppa med start kl. 12.00. Dette arrangementet er forventet avsluttet kl. 15.00

Hele løypekartet finner du her: Oslo-Maraton-2015

Har du tilbakemeldinger på årets arrangement? Send en mail til admin@ohf.no, så tar vi det videre.