Søndagsåpent utfordrer lønnsomheten

Del : fbtw

Venstre foreslår søndagsåpne butikker i bilfrie gater i Oslo. OHF er redd det går utover rekruttering og lønnsomhet.

– Hvis vi bare sørger for et bilfritt sentrum uten å sørge for at handelen får et fortrinn, risikerer vi at flere kjører til de bilbaserte kjøpesentrene, sier Venstres gruppeleder i bystyret Guri Melby til NRK Østlandssendingen.

En annerledes dag

Hun mener søndagsåpne butikker i bilfrie gater er et godt klimatiltak og gir et levende bysentrum alle dager i uken.

Arbeiderpartiet avviser forslaget. De vil at søndag skal være en annerledes dag og mener bylivet er bra som det er på denne dagen.

Gunnar-Larssen-687x1030

Gunnar Larssen, administrerende direktør i OHF.

Gunnar Larssen ble intervjuet av NRK Østlandssendingen angående forslaget. OHFs medlemmer er delte i synet, men i hovedsak er det ikke stor stemning for enda en åpningsdag.

Presser lønnsomheten

– Ulempen er at det kan bli vanskeligere å ansette fagpersoner, og at lønnsomheten presses ytterligere. Mange vil føle seg tvunget til å holde åpent dersom det blir «frislipp», sier Gunnar Larssen.

Han påpeker at mange butikker, som kiosker, såkalte Brustad-buer og typiske turistbutikker, allerede har åpent på søndager.

– Men vi tar kundene på alvor, og hvis de ikke får handlet nok mellom klokka 7 og 22 seks dager i uken, så er det kanskje behov for den syvende dagen?

 

OHFs høringsuttalelse om regjeringens forslag til endringer i lov om helligdager og helligdagsfred