Stanser Ica + Norgesgruppen

Del : fbtw

Tilsynet mener avtalen mellom Ica og Norgesgruppen vil svekke konkurransen i det norske dagligvaremarkedet. Konkurransedirektør Christine Meyer sier de to dagligvareaktørene til sammen har høye markedsandeler både nasjonalt og lokalt.

? Norgesgruppen og Ica har høye markedsandeler nasjonalt, og en særlig sterk posisjon i lokale markeder i deler av landet. Avtalen mellom de to kjedene gjør det mulig å utnytte markedsmakt, og dette kan svekke konkurransen til skade for forbrukerne, forklarer hun.

Konkurransetilsynet mener at avtalen er i strid med konkurranselovens forbud mot konkurransebegrensende avtaler. Partene har derfor fått tilsendt et skriftlig varsel om dette i dag og fått frist til 25. april med å gi sine kommentarer til varselet.
? Avtalen gir Norgesgruppen muligheter til å begrense konkurransen mellom de to avtalepartene fordi Norgesgruppen nå kan bestemme store deler av Icas innkjøpsbetingelser. Avtalen vil også øke faren for koordinering mellom de to kjedene, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen.
I desember offentliggjorde Coop og Rema 1000 at de hadde inngått en innkjøpsavtale.
? Core-samarbeidet har ikke påvirket vår vurdering om at avtalen mellom Ica og Norgesgruppen er ulovlig, sier Meyer.