Starter ny juletradisjon i Oslo sentrum

Del : fbtw
– Vi håper dette er starten på en ny tradisjon, sier Lars Fredriksen i OHF.

Etter mange år uten et felles julearrangement i Oslo sentrum, går nå Oslo City, Arkaden, GlasMagasinet, Steen & Strøm Magasin, Eger og Aker Brygge sammen med Oslo Handelsstands Forening (OHF) om å skape julestemning i bybildet. I morge blir det julegateåpning og lystog gjennom byen, fra Oslo City til Aker Brygge.

– Vi synes det er utrolig gledelig at sentrene i sentrum nå går sammen om dette arrangementet, som både viser bredden i butikker i sentrum og skaper julestemning i byen, sier Gunnar Larssen, administrerende direktør i Oslo Handelsstands Forening (OHF)
Oslos ordfører Fabian Stang vil stå for den offisielle åpningen utenfor Oslo City klokken 16, og sangere fra operaen og et flott lysshow vil sette stemningen for lystoget gjennom Oslos julegater. OHF håper på stort oppmøte av både stor og små, gjerne med nisseluer.
– Vi gleder oss veldig til å vise vårt nye lysshow på fasaden på senteret. Vi har jobbet med dette i over et halvt år nå, og er spent på å høre folks reaksjoner, sier Monica Eriksen, senterleder ved Oslo City.
På sin vandring mot sjøen, passerer toget både Arkaden, GlasMagasinet, Steen & Strøm og Eger som alle stiller med julehygge, musikalske innslag og forfriskninger. Ved Spikersuppa stopper toget opp, og Fabian Stang foretar den offisielle åpningen av skøytebanen. Her stiller Oslos flotteste hoteller, Grand og Continental, med «Spikersuppe» for å holde varmen mens Oslo Skøiteklub har oppvisning på isen.
Siste stopp på vandringen er nyoppussede Aker Brygge, der det blir julejazz, brente mandler og gløgg når senteret tenner julelysene klokken 18.
– Det skal være hyggelig å gjøre sin julehandel i Oslo sentrum, og med åpningen av julegatene blir det hyggelig julestemning i byen. Det er noe helt spesielt å gå på julehandel i våre flotte sentrumssentre og butikker. Den stemningen du får i juleopplyste handlegater får du ikke i en nettbutikk, sier Larssen med et smil.