Størst kjøpesentervekst i Asker og Bærum

Del : fbtw

Det viser en fersk analyse for første kvartal, utført av Kvarud Analyse. I følge rapporten er veksten blant kjøpesentrene i Asker og Bærum på hele 13, 7 prosent.
Totalt økte kjøpesentrene i Oslo og Akershus sin omsetning med 7,4 % i første kvartal. På landsbasis er økningen 7,5 %.

Kjøpesentrene i Akershus har hittil i år økt omsetningen med 9,2 %, mens kjøpesentrene i Oslo har hatt en vekst på 5,6 % i første kvartal.

I Oslo har veksten i kjøpesentrene i sentrum (9,8 %) vært om lag tre ganger så stor som i kjøpesentrene utenfor sentrum (3,4 %). 

– Kjøpesentrene i Oslo sentrum har hatt en økt satsing på servering, og en stor del av veksten i sentrum kommer nok fra denne bransjen, mener utviklingssjef i OHF, Lars Fredriksen.
Dette bekrefter også tallene fra analysen. Serveringsstedene stod for halvparten av omsetningsveksten i kjøpesentrene i Oslo sentrum i mars. I kjøpesentrene utenfor sentrum bidro butikkene innen mat og drikke til over halvparten av omsetningsveksten.

30 % flere serveringssteder bidro til at kjøpesentrene i sentrum økte omsetningen i serveringsstedene med 19,4 % i mars. Utenfor sentrum økte omsetningen i serveringsstedene i kjøpesentrene med 4,2 % med ett serveringssted mindre enn i mars i fjor.