Størst varehandelsvekst i Asker

Del : fbtw

Området Nesøya-Slependen-Billingstad er hovedårsaken til at handelen i Asker har vokst mer enn i Bærum de siste ti årene.

SSB ferskeste omsetningstall for et helt år er 2014. Bearbeiding av Asker og Bærum Handels- og Servicebedrifters forening viser:

Asker vokser mest

En omsetning på 6,3 milliarder kroner i Asker og 9,3 milliarder kroner i Bærum, noe som gir en vekst på henholdsvis 73 prosent og 57 prosent fra 2004.

Veksten fordelt på ulike postnummer i Asker, viser at Nesøya-Slependen-Billingstad er det desidert største handelsområdet i Asker. Dette området omsatte for 2,7 milliarder kroner i 2014.

Ikea er «motoren»

Den aller største er Ikea som trekker kunder langveisfra. Utviklingen av Slependen Senter (gamle SmartClub), som blant annet huser Elkjøp Megastore, G-MAX og Coop Extra er et annet kraftig bidrag til omsetningen i området.

Det samme er utviklingen av handelstilbudet på Billingstadsletta med blant Møbelringen, Jysk og flere store hvitevareleverandører, hvor Skousen er siste skudd på stammen.

Vøyenenga og Fornebu

I Bærum er det Vøyenenga som har den sterkeste veksten i tiårsperioden med 131 prosent. Omsetningen i 2014 ble 331,6 millioner kroner.

– I oktober 2014 åpnet Fornebu Senter, så det er helt klart der vi vil se den kraftige veksten fremover, sier Jan Fredrik Larsen, leder i Asker og Bærum Handels- og Servicebedrifters Forening, til Budstikka.

Ikke overraskende er det Sandvika, som er hjemsted for Norges største kjøpesenter, som har den aller største omsetning i Asker og Bærum med over 3,4 milliarder kroner i 2014.