Strømmen Storsenter nominert til Årets Kjøpesenter

Del : fbtw

Prisen deles ut av Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) under Kjøpesenterkonferansen i oktober. Strømmen er nominert sammen med Sirkus shopping (Trondheim) og Vestkanten Storsenter (Bergen).
Det er 21. året på rad at prisen deles ut, og vinneren blir automatisk nominert til prisen Årets Nordiske Kjøpesenter i NCSC.

Kandidatene er vurdert på områdene intern og ekstern markedsføring, organisering og drift, arkitektur og senterutvikling og miljø. Kriteriet er at senteret på ett eller flere av disse områdene skal ha gjort noe som er enestående og nyskapende de siste 12 måneder, eller som er gjort på en mer fremragende måte enn andre.

I juryens begrunnelse for nominasjonen heter det blant annet:

«Strømmen Storsenter har fokusert på å være størst i utvalg innenfor mote, sport og interiør og har en visjon om å inspirere. Eier har tilrettelagt godt for at flere lokale aktører skulle få muligheten til å lykkes og de har fått tilpasset konsepter som ikke har vært i markedet tidligere. Kundene er også blitt hørt ved å sette opp en «ønskebrønn» på senteret. Der er blitt laget en utradisjonell handlegate hvor butikkene har fått frihet til å forme sine egne fasader. Juryen mener senteret absolutt er inspirerende med sin butikkmiks og har opptil flere «diamanter». Det er også sjarmerende, hyggelig og moderne design på toalettsoner og med gasspeis integrert i blant annet cafe fasade mot fellesareal.

Juryen gir honnør til driftshåndteringen på senteret. Strømmen Storsenter har kommet langt i bruk av moderne verktøy for driftsoptimalisering og kan vise til reduserte kostnader i energiforbruk. Varemottaket er «outsourcet» og bemannet, samt tilrettelagt for effektiv og nytenkende varelevering hvor butikker kan hente varer når de selv har tid. Det er også mulighet for nattleveranser og utvidet tjeneste. Felleskostnadene holdes lave.
Av alle Olav Thon Gruppens kjøpesenter har Strømmen Storsenter høyest omsetning pr. kunde, lavest svinn og selger mest gavekort -28 millioner i 2013. De har også vært av de beste i kundeundersøkelser gjennomført for handelsregionen i 2013 og av NCSC i 2014. Strømmen Storsenter skal også ha honnør for at de tørr å satse, selv om det ikke alltid går».