Ta en #FairtradePause!

Del : fbtw

#Fairtradepausen er en del av de landsomfattende Fairtradeukene i uke 42 og 43. Her oppfordres man til å selv ta en pause for andres rett til pause og gode arbeidsforhold. Selv «pausedagen» er 16. oktober, men startskuddet for kampanjen går i dag.

Spesielt produkter som gjør det enkelt å ta en liten pause i arbeidshverdagen skal hylles denne dagen. Dagen kan enkelt markeres for eksempel ved å servere Fairtrademerket kaffe, te, sjokolade, eller pynte med Fairtrademerkede blomster.
Dokumenter gjerne pausen med #bryseg og #FairtradePause. Bildene vil publiseres på kampanjesiden «pauserommet», samt være med i trekningen av Fairtradeprodukter. Bedrifter som Nordic Choice Hotels har allerede kastet seg på kampanjen. Se andres bilder og last opp egne på denne siden. 

Fairtrade er en internasjonal merkeordning som gjennom handel styrker bønder og arbeidere i fattige land. Med rettferdige handelsbetingelser kan bønder og arbeidere selv bekjempe fattigdom. 
Oslo kommune har som Fairtradekommune forpliktet seg til å støtte dette arbeidet og jobbe aktivt for å bedre tilgangen på Fairtrademerkede produkter i kommunen.

Les mer på Fairtrades hjemmeside.