Takk for meg

Del : fbtw

Det er min siste dag som daglig leder av OHF med tilknyttet virksomhet. Dette er min siste leder. I går ble jeg takket av sammen med 60 nære samarbeidspartnere og venner. Tusen takk for alle hyggelige ord og gaver. Det er vemodig og litt godt. Synet er tilbake etter sprøyte direkte i øyet og ryggen er på plass. Det skjer så fantastisk mye spennende i markedet. I tillegg får vi god tilslutning fra politikere og andre samarbeidspartnere.

coll

På tirsdag hadde jeg hyggelig møte med byrådsleder Raymond Johansen på Rådhuset. Vi drøftet en rekke aktuelle utfordringer for Oslo og næringslivet. Raymond kunne fortelle at han som en gest til meg og næringslivet hadde skåret gjennom og besluttet at det nå tilbys gratis gategrunn til næringslivet resten av 2017. Dette skal stimulere til mer byliv og hjelpe handelen til å ta i bruk frigjorte parkeringsplasser. Jeg takker. Og jeg oppfordrer medlemmene til kreativitet og aktiv deltakelse for å sørge for byliv med mindre biler.

Jeg foreslo at vi etablerer et Næringsforum som en møteplass mellom næringslivet og Oslo kommune for å drøfte saker av felles interesse i hele Oslo. Fra før har vi Levende Oslo hvor vi drøfter sentrumssaker. Raymond var positiv og OHF ved Jon Anders følger opp med et notat med konkret forslag. Og så regner jeg med at næringsforumet er en realitet i løpet av høsten.

Jeg minnet igjen om vårt ønske om en sentrumsleder for Oslo sentrum slik de aller fleste kjøpesentra har. Raymond og byrådet er positiv og har det sågar med i sin byrådsplattform. Om tittelen skal være sentrumsleder, bylivskoordinator, bybestyrer eller noe annet er underordnet. Nå er det viktig med realisering til beste for alle.

Jeg tar meg i å tenke fremover. Jeg mener jo fortsatt at vi må videre! Men jeg skal ikke være med i denne sammenheng. Jeg skal bli aktiv pensjonist. Det betyr at jeg først skal prøve å bli bedre kjent med Kristin som jeg har vært gift med i 40 år. Så skal jeg hente i barnehagen, bli med på fotballkamper og musikkstevner med barnebarna. Hytta på Skeikampen skal brukes mer. Vi starter med en uke sammen med fire barnebarn. Det blir artig og tøft nok. Golfutstyret skal brukes mer på baner i Norge og utlandet. Så går turen til leid hus i Spania sammen med barn, barnebarn og svigerbarn. Vi har mange venner som vi ønsker å bruke mer tid sammen med. Sjakk og romfart får jeg også mer tid til. Tror jeg.

Det blir nok ikke så mange inngående telefoner fra mandag. Jeg får god anledning til å finne ut hvem som er venn og hvem som bare er bekjent. Dette er jeg bevisst på. Heldigvis ser det ut til jeg har opparbeidet en viss kompetanse innen styrearbeid gjennom 30 år. Og et aktivt nettverk. Det blir spennende å se om dette har noen verdi. Jeg skal være en aktiv pensjonist som gjør det jeg har lyst til så langt helsa tillater.

Nå gjenstår det å ønske styret, Jon Anders, medarbeidere og medlemmer lykke til med videreutviklingen av OHF som jeg oppfatter som «babyen» min. Det 43 år siden jeg meldte meg inn, 39 år siden jeg gikk inn i styret og vel 7 år siden jeg ble adm. direktør. Og jeg skal fortsatt være medlem.

Utviklingen går fort. Se mulighetene. Vær omstillingsvillig. Og sørg for omstilling i tide. Vi må videre.

Tusen takk for meg. Jeg ønsker dere alle en god sommer.

Hilsen Gunnar

Aktiv pensjonist fra 1.7.2017.
Gunnar Larssen
Mobil +47 906 41 528
gunnar@forum33.no
www.styreproffen.no