Thune flytter og åpner flagship store

Del : fbtw

Etter over 150 år på Egertorget har Thune nå flyttet sin største, og eldste, butikk til Stortingsgata 6.
– Det var litt vemodig å flytte, det lå mye historie i veggene, men nå gleder vi oss over å kunne åpne en ny flagship store, sier daglig leder, Erling Bjerke.

Lang historie
Thune-butikken på Egertorget var den butikken som hadde lengst historie på Karl Johans gate. Allerede i 1861 flyttet Thune inn i lokalene, og drev gullsmed med butikk, grossist, verksted og produksjon. I 1988 solgte Thune-familien seg ut, og Erling Bjerke kjøpte selskapet.

Senere ble også selve bygget solgt til Eiendomsspar, og nå skal det totalrenoveres. Bjerke ønsket ikke å flytte butikken langt, så lokalene i Stortingsgata passet derfor perfekt. Bjerke er godt fornøyd med den nye beliggenheten, og ikke minst, at butikken nå har fått bedre plass.

– Dette er et moderne og flott bygg og vi har fått hele 260 kvadratmeter til å vise frem vårt store utvalg av smykker og klokker, sier Bjerke.

Bjerke mener området rundt Studenterlunden har hatt en svært positiv og spennende utvikling i det siste, og har tro på at dette bare vil fortsette.

Har tro på sentrum
– Dette er en stor investering for Thune, men vi har tro på Oslo sentrum og denne beliggenheten.

Butikken åpnet dørene i slutten av mai og har fått en god start i sine nye lokaler. Allerede de første ukene har de merket større pågang av turister, og nettopp turister er en av målgruppene det satses spesielt på. Butikken har blant annet en ansatt som snakker flytende kinesisk.

Det er også lagt stor vekt på sikkerhet i butikken. Hele fasaden er byttet ut og Thune har investert betydelig for å lage en trygg butikk for kunder og ansatte. Selve utformingen av butikken er det Reaktor, et norsk designfirma, som står bak.
– Interiørmessig har vi gått for en klassisk stil med innslag av 50-talls retro, forteller Bjerke.

I tillegg til nye, flotte lokaler er det også satset tungt faglig. Butikken har solid faglig kompetanse med urmaker, gullsmed og gemmolog. De ønsker også å beholde sin posisjon som en av Norges største urmakere.

– Vår urmakeravdeling blir ytterligere utvidet og klokkeavdelingen får større plass. For alle som er interessert i sveitsiske klokker, håper vi dette blir en attraksjon, avslutter Bjerke.

Thune