Toaletter til folket

Del : fbtw

Etter å ha vært stedløst i nærmere ti år, er Lars Rambergs verk endelig plassert i Oslo sentrum av kommunen i samarbeid med KORO – Kunst i offentlige rom.

Toalettene har det franske flagget, kjent som trikoloren, sine farger, og slagordene fra den franske revolusjon montert på taket: Frihet, Likhet og Brorskap.
Toalettbesøket koster fem kroner, og JCDecaux, som drifter anlegget, kunne opplyse om at flere hundre har tatt i bruk tilbudet allerede.
OHF har gjentatte ganger tatt opp ønsket om flere offentlige toaletter i Oslo og er glade for at tre har fått tilholdssted midt i sentrum.
Prosjektet er et samarbeid med Kulturetaten, Bymiljøetaten, JCDecaux og MMV-arkitekter.
Statsbygg har ferdigstilt parkområdet Eidsvoll plass vest i Sentrumsparken i Oslo. Området står ferdig til grunnlovsjubileet og hadde offisiell åpning 14. mai.
Regjeringen besluttet i 2009 at Saras telt skulle rives ved leieavtalens utløp i mars 2013, og at området skulle tilbakeføres til park.
Det er brukt samme type belegg, belysning, beplantning og møblering som i resten av Studenterlunden for å få en sammenhengende park.