Tøyensenteret under oppussing

Del : fbtw

Oslo kommune har i samarbeid med gårdeiere laget en plan for hvordan området skal rustes opp. Begge har bevilget 15 millioner kroner til prosjektet.

– Man må finne et konsept som gjør at folk kan bo, handle og jobbe her. Kanskje også gå ut og spise etter arbeidstid, sier Sonja Horn, regiondirektør i Entra Eiendom til Osloby.

De eier forretningsgårdene rundt senteret sammen med Realkapital Corporate Finance. Prosjektleder Anne-Lise Øien ønsker mer mat, drikke og servering.

– Frem til nå har senteret nærmest vært tomt etter klokken 18 om kvelden. Vi må få inn flere spisesteder som kan bidra til liv etter utover kvelden, sier hun.

Kafeen Søstrene Nordby har vært i drift over et år, og en sushirestaurant ble etablert for litt siden. En ferskvarehandel med kjøtt og fisk, en tyrkisk restaurant og to spisesteder til åpner til høsten.

– Vi ønsker å supplere med typiske nærhandelskonsepter, gjerne en helsekost og en brillebutikk. Og kanskje uteservering midt på torget, sier Øien.
– Er vi heldige får vi inn et pol her også etter hvert, supplerer Horn.

De nye leietakerne flytter inn når de første fasadene tas til høsten. Torget skal også få nytt rødt dekke. Skilt med ny design skal skape et helhetlig inntrykk. Ny belysning blir det også.

Ifølge prosjektet bor 40 000 mennesker i gangavstand til senteret, og senterets naturlige nærområdet har en kjøpekraft på rundt 700 millioner kroner.

Målet for senteret er å doble omsetningen ved å redusere det de omtaler som «handelslekkasjen til Grønland og Grünerløkka».