Travle og spennende tider

Del : fbtw

Det er 70 år siden andre verdenskrig tok slutt og Norge kunne starte gjenoppbyggingen av landet vårt. Noen av oss er født noen år etter krigen og har fått en oppvekst uten altfor store materielle verdier. Generasjonen etter oss hadde det litt bedre og de kaller vi gjerne dessertgenerasjonen.

Og etter dessertgenerasjonen kom glasurgenerasjonen med stor materiell velstand og nye utfordringer. Det er en generasjon curlingsteiner hvor foreldrene koster banen for at steinen skal komme lengst mulig. Eller kanskje dagens ungdomsgenerasjon er hardtarbeidende og gjør alt de kan for å oppfylle forventningene til seg selv og fra de rundt seg? De har det ikke lett! Jeg har stor respekt for dagens ungdom og alt de kan lære oss av nye holdninger i den nye tiden. Dette påvirker handel, service og servering i årene fremover.

På tirsdag fikk jeg være med å feire Strømmen storsenter sitt 30 års jubileum. Olav Thon markerte dette ved å se fremover og hvordan han kan videreutvikle Strømmen med blant annet bygging av badeland. Jeg gratulerer Strømmen storsenter med de første 30 årene og ønsker lykke til med videreutviklingen av Norges største senter i antall butikker.

Norges beste butikksjef arbeider på Strømmen Storsenter. Caroline Strand Bøe (27), ved Löplabbet på Strømmen Storsenter, er kåret til Årets butikksjef i faghandelen. Det var tøff konkurranse blant mer enn to tusen butikksjefer. Nærmere om juryens begrunnelse finner dere på våre hjemmesider. Jeg gratulerer Caroline som ble feiret hos OHF.

Det er tid for gateløp av ulike slag. Løpene er til glede for mange. Hotell og serveringssteder får ekstra omsetning. Det gjør også handel litt utenfor løypene. Noen forretninger blir dessverre innestengt mens løpene pågår. Det betyr færre kunder og tapt omsetning på løpsdagene. Dette sørger vi for å dokumentere. Vi har invitert arrangørene til et bedre samarbeid slik at vi kan få mer fleksibel avvikling og mer fornøyde handlende.

Det er full fart hos OHF og vi har fortsatt mye på programmet før sommeren.
Vi lanserte denne uken trygghetsoblat med tilhørende aktiviteter for å sikre trygg handel og trygg by. Pass på at dere får med de aktuelle kursene før ferien og meld allerede nå på til kurser for høsten. Kurs i Beredskaps- og kriseledelse er mer aktuelt enn noen gang. Det er også ranskurs og HMS-kurs. Finner du ikke noe som passer, kontakt oss slik at vi kan sette opp kurs eller arrangere bedriftsinternt kurs.

Vi venter å se mange medlemmer når vi arrangerer næringslivets valgkampsstart i Gamle Logen torsdag 28.mai. Da har dere god anledning til å ta opp problemer og muligheter med politikerne som stiller til valg til høsten.

Det er flere frokostmøter på programmet. Tall og trender er ett av temaene.

Dessuten skal vi kåre Årets butikk 2015. Dere finner alt på www.ohf.no som blir lansert i ny form i løpet av sommeren.

Jeg ønsker dere alle en travel og hyggelig mai. Gratulerer med 17.mai!

Gunnar Larssen
Adm. dir.
gunnar@ohf.no