Trygg handel med OHF

Del : fbtw

– Vi fikk oss en oppvekker da vi fylte ut søknadsskjemaet.  Det ligger mye arbeid i trygg handel, sier kjøpmann Inge Stenbakk.

Meny Colosseum er den første dagligvarebutikken som benytter seg av OHFs trygghetsoblat. Stenbakk synes det er morsomt å være først ute i sin bransje.

– Vi liker å lede an og anbefaler alle å få på plass trygghetsoblatet. Sikkerhetsarbeidet er svært viktig, og vi setter selvfølgelig av tid og penger til dette, forteller han.

DSC_0014

Kjøpmann Inge Stenbakk hos Meny Colosseum er godt fornøyd med å motta Trygghetsoblatet fra OHFs Gunnar Larssen.

Et kvalitetsstempel

Han klistret opp flere merker med «Trygg handel» etter å ha blitt sertifisert av OHF. Merkene bør være godt synlig, for eksempel ved inngangen og kassapunktene.

– Selv om vi jobber jevnt med dette, er det bra at OHF gjør oss enda mer oppmerksomme og følger opp med en slik ordning. Det har handelen alt å vinne på.

Trygghetsoblatet er et kvalitetsstempel som synliggjør alt arbeidet butikken gjør for å trygge ansatte, kunder, varer og området.

Butikktyveri hver dag

– Spørsmålet er ikke om en butikk blir ranet, men når. Og når det gjelder butikktyveri, så bør utgangspunktet være at man blir lurt av absolutt alle, sier Gunnar Larssen, administrerende direktør i OHF.

Stenbakk er enig i at det lønner seg å tenke på denne måten, men vet at det kan være vanskelig å oppdage «alt og alle» i butikken.

– Vi hadde sivilvektere her en periode, og de tok butikktyver hver eneste dag! Derfor er det viktig med forebyggende arbeid, og vise at vi tar sikkerhet på alvor, sier kjøpmannen, og legger til at han anmelder all kriminalitet.

Tilbud til handelen

Larssen håper nå at alle butikker og kjeder, som har «orden i eget hus», søker om å bli sertifisert med Trygghetsoblatet.

– Dette er et tilbud til handelen. Det viser at virksomheten har gjort skikkelig grunnlagsarbeid. Alle som har til hensikt å drive seriøst bør være opptatt av dette, fastslår Larssen.