Tusenvis av nye julelys

Del : fbtw

Kommunen og næringslivet har gått sammen om ny julebelysning i Oslo sentrum. 120 000 lys tennes lørdag 28. november.

Oslo Sentrum Samarbeidet (OSS) står bak lysprosjektet som Oslo kommune ved Bymiljøetaten, gårdeiere ved Byfolk og OHF ved Magasingruppen finansierer.

Over 120 000 lys monteres i 40 tre, hvor flesteparten står rundt Stundenterlunden. Noen trær utenfor Oslo City og ved Rådhuset på vei til Aker Brygge får også nye lys.

Julebelysning montering (2)

Det tar cirka en dag å montere lys i ett tre fordi den gamle belysningen har vokst inn i trærne og må fjernes først.

– Det blir magisk!

Lysene tennes for første gang lørdag 28. november klokken 17 i forbindelse med julegateåpningen i Oslo sentrum.

– Det kommer til å bli magisk! Lysene monteres langs hele treet og ut i alle greiner. Belysningen vil være flottere og mer stemningsfull enn noensinne, i tillegg til å være et trygghetsskapende tiltak, forteller Roy Birger Evensen, prosjektdirektør i OSS.

Han gleder seg over samarbeidet som nå synliggjør seg i sentrum. Belysningen er bare ett av mange prosjekter han vil at OSS skal arbeide med. Målet er å gjøre området enda mer attraktivt.

Vinterhovedstaden Oslo

– Handelsaktiviteter, kultur- og idrettsarrangement og trygghetstiltak er eksempler på hva man bør jobbe med for å gjøre sentrum til et naturlig møtested for de som vil oppleve Oslo, sier OSS-direktøren.

Evensen vil også jobbe mye med å få frem at Oslo er en vinterhovedstad. Han viser til Holmenkollen Skifestival, Ungdoms-OL, X Games og VM i skiskyting som skjer i februar og mars neste år.

– Den enorme oppmerksomheten og de mange tilreisende er en gavepakke, og gir sentrum mange muligheter som vi må gripe.