Unikt innblikk i Fairtrades arbeid

Del : fbtw

Fotoutstillingen er ment å gi forbipasserende et innblikk i det viktige arbeidet Fairtrade gjør. Oslo kommune ønsker med denne utstillingen å bidra til å synliggjøre effekten Fairtrade har for bønder og arbeidere i utviklingsland.

– Vi føler vi har et veldig godt samarbeid med Fairtrade Norge, og ville derfor stille opp og støtte initiativet fra Fairtrade om en fotoutstilling for våre innbyggere, forteller Kjersti Oland, som er sekretær i styringsgruppa for Fairtrade i Oslo kommune.
Hun mener også det er viktig for handelen å være oppmerksom på økt etterspørsel fra forbrukerne på Fairtrade-produkter.
– Næringslivet bør bli enda mer oppmerksom på rettferdig handel og gjøre det enda lettere for kunder å velge rettferdige produkter, mener hun.

Utstillingen står midt på Youngstorget og består av bilder og tekst som skal være en hyllest av Fairtrade-produktene og produsentene.
– Det er fantastisk med et slikt engasjement fra Fairtrade-kommunen Oslo, og vi håper alle vil ta seg tid til en titt, sier markedsansvarlig i Fairtrade Norge, Åshild Røynstrand.

I dag, onsdag, kommer også representanter fra Oslo kommune og Fairtrade Norge til å være tilstede på Youngstorget. Der skal det holdes en #FairtradePause mellom kl. 11 og 13. Baker Hansen vil servere rykende fersk kaffe og boller.