Utsmykking smeltet i Thereses gate

Del : fbtw

Parkeringsplassene ble fjernet for at trikken skal fortere frem. 28 prosent av all driftsstans på trikken i 2013 var nemlig på grunn av feilparkerte biler i gaten. 

Tiltaket har skapt sterke reaksjoner blant beboere og næringsdrivende i nærområdet. OHF er også på saken, noe du kan lese mer om i marsutgaven av Oslo Handel.
Reaksjonene medførte at kommunen fikk laget skulpturer til en sum av 400 000 kroner. De ble laget 1. februar og under tre uker senere er de så godt som borte, skriver NRK Østlandssendingen.
Byråd for samferdsel og miljø i Oslo, Guri Melby, sier dette og fremtidige kunstprosjekt er en del av arbeidet med hvordan man kan utvikle gaten til det bedre.  
Prosjektansvarlig Ellinor May Aas i Bymiljøetaten forteller at kunstnere skal transformere innspill fra nærmiljøet og ikke minst næringslivet til fysisk design og aktiviteter som skal ta midlertidig plass i byrommet.
Så spørs det om slike plaster på såret hjelper for de som mener at prøveprosjektet i Thereses gate må stoppes. De mener parkeringsforbud og steinblokker langs veien raserer gaten og gjøre området mindre attraktivt.