Vellykket markering av de første 175 år

Del : fbtw

Tusen takk til alle dere som var med og markerte OHF sine første 175 år. Og takk til alle dere som sendte lykkeønskninger og ikke hadde anledning til å være med. Takk også til dere som bidro på ulik måte til å gjøre dagen så vellykket. Festen er slutt og jobben fortsetter. En rekke politiske saker står på dagsorden. Fremkommelighet og trygghet er alltid aktuelle saker. Trender og utvikling har fokus. Konkurransesituasjonen endrer seg og det er internasjonal usikkerhet med ny president i USA. Usikkerhet og endringer er en del av hverdagen. Det skal møtes positivt og med et åpent sinn. Vi skal videre.

Det går mot jul. Julevarene er på plass og butikkene er pyntet. Spisestedene har allerede servert mange tusen porsjoner med julemat. Og snart er det stappfullt med glade julebordsgjester.
Det er offisiell julegateåpning i Oslo lørdag 26. november. Da kjører nissefar opp Karl Johan med hestene sine og med politihestene foran. Tusenvis følger prosesjonen og barna får godtpose. Skøytebanen i Spikersuppa åpner og det blir større og mindre arrangementer rundt omkring. Nytt i år er fyrverkeri på Aker Brygge som markerer at nå er julen i gang.

Til uken er det Black Friday. Dagen er tradisjonelt begynnelsen på julehandelen og det tilbys varer til spesielt lave priser. Det har også blitt hevdet at «Black Friday» beskriver at handelen denne dagen bidrar til at mange butikker igjen går med overskudd – og dermed går fra røde til svarte tall i regnskapet. Dagen er også en viktig indikator på hvordan julehandelen kommer til å bli; den fungerer som et barometer på folks vilje til å bruke penger. I år utvider flere dagen til en hel uke, altså Black Week.

DSC_0080

Oslos varaordfører Khamshajiny Gunaratnam (populært kalt Kamzy) hyllet OHF og handelen. Hun sa blant annet: «Handelsstanden er sentral i å skape det bylivet som vi ønsker å ha. Et byliv som inviterer til opplevelser.» Hun oppsummerte sitt innlegg med følgende:
1. Den raskeste måten å bli kjent med en kvinne på er å gå på shopping med henne.
2. Tusen takk for at dere bidrar til å gjøre Oslo til en grønnere, varmere og mer skapende by med plass til alle.
3. Gratulerer så mye med dagen.

DSC_0087

Det var trangt om plassen og mange lyttende gjester som deltok i feiringen.

DSC_0064

Styret i OHF Dagligvaregruppen var godt representert. Leder Claus Eriksen ses til høyre i bildet i ivrig samtale om dagligvarehandelens utvikling.

DSC_0133

Odd Gisholt her i ivrig samtale med Per Gunnar Rasmussen som leder Seniorklubben Carl Johan. Begge har mottatt OHFs Hederstegn i gull for sin ekstraordinære innsats for handelen.

DSC_0136

Nordic Council of Shopping Centers var godt representert, her med både tidligere Gøril Schønning Halvorsen og nåværende leder Hilde Maren Schjager.

DSC_0143

Tonje Brenna som er gruppeleder i Akershus arbeiderparti, innledet om aktuelle politiske saker som vedrører OHF i spesielt Akershus.

DSC_0112

Young Retailers (YR) holdt innlegg om fremtidens handel og ledere. Her sjekker leder Christina Maria Alvarez siste oppdateringer på mobilen.

DSC_0107

Stortingsrepresentant Michael Tetzschner lytter mens Jon Anders Henriksen snakker om handelens politiske utfordringer.

DSC_0160

Byantikvar Janne Wilberg, med entuiastisk byprat og engasjert hilsen for dagen.

DSC_0003

Rikelig med mat for enhver smak.

DSC_0141

Egen bursdagskake hører med når 175 år feires. Noe gjestene tydeligvis satte pris på.

DSC_0016

Handelsstandens lokaler var nydelig pyntet med friske blomster og lys som skapte god stemning.

DSC_0210


Hele tre personer mottok OHF Hederstegn i gull for særlig innsats for handels- og servicenæringen i Oslo. Fra venstre styreleder i OHF Christian Hoel, statssekretær Bård Folke Fredriksen , gründer og eier Margareth Steen-Olsen, adm.direktør Carl Erik Krefting  og OHFs adm.direktør Gunnar Larssen

 

Vennlig hilsen Gunnar Larssen

 

 

ÅRSMØTER 2017

Styret har berammet neste års årsmøte i Oslo Handelsstands Forening og Oslo Handelsstands Felleskontor til ONSDAG 26. APRIL 2017 KL 1600
Årsmøtene holdes i Karl Johans gate 37 a.
Innkalling og dokumentasjon blir lagt ut på www.ohf.no 29 .mars 2017.

HUSK FORMALITETER

• Eventuelle forslag til endring av vedtektene skal være innsendt til styret innen 31.12.2016. Ref. vedtektene § 11
• Eventuell utmeldelse må skje skriftlig innen 31.12.2016. dersom man ikke vil være medlem i 2017. Ref. vedtektene § 3.
• For at en bedrift skal kunne opptas som medlem må bedriften melde inn samtlige utsalgssteder (så vel hel- og deleide, som tilknyttet ved franchise og/eller andre sammenlignbare tilknytningsformer). §3
• Årsmøtet 2016 vedtok ingen endringer i kontingenter og avgiftssatser for 2017. Se http://www.ohf.no/medlemskap-og-priser/