– Vi må bruke mangfoldet

Del : fbtw

– Ønsker vi oss et levende og mangfoldig nærmiljø, må vi faktisk handle der, sier Victoria Evensen (Ap) til Osloby etter Sultan nylig la ned.

Frukt- og grøntbutikken på Grünerløkka la ned på grunn av den høye husleien, og bydelen har mistet en av sine frittstående butikker med særpreg.

Bevisste forbrukere

Evensen, som leder bystyrets byutviklingskomité og selv bor på Grünerløkka, minner om at mangfoldet må brukes for å bestå.

– Vi må være flinke til å bruke det mangfoldet vi har. Vi som forbrukere må være bevisste og faktisk handle der, sier Ap-politikeren.

Hun er inne på om politikerne bør utarbeide en strategi for å se på potensielle tiltak for å forhindre at områder i byen mister sin egenart.

Les hele saken her

En naturlig utvikling

Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde er slett ikke så sikker på om mangfoldet er noe mindre enn før.

– Grünerløkka har endret seg massivt på 20 år. Nye steder er stadig kommet til. Om vi skulle sagt at Grünerløkka akkurat nå er perfekt og noe vi vil bevare, fratar vi samtidig andre muligheten til å komme inn.

Selv om Nordby Lunde synes det er trist at Sultan har stengt dørene, så må de ikke forsvinne for alltid.

– Adressen er blant de mest attraktive på gateplan i Oslo. Selv om husleien er høy, så er det jo dette som er markedsprisen. Det er ingenting i veien for at de kan skaffe seg et nytt lokale i kvartalet bortenfor, sier hun til Osloby.