Vil oppgradere Grønland

Del : fbtw

?- Dette kan bli en flott oppgradering av Grønland og østre del av sentrum. Jeg håper at reguleringen kan settes i gang snarest slik at vi kan se konkrete resultater, sier administrerende direktør i OHF, Gunnar Larssen

Larssen, som selv startet sin karriere i dagligvarebransjen på Grønland T-banestasjon, viser til at det har vært livlig handel på Grønland i årtier.
? Det å utnytte arealer som i dag er litt tomme og utrygge, til publikumsrettet virksomhet, skaper lys og aktivitet. Istedenfor at området er undersiden av en motorveibro, hvor det lett blir et samlingssted for lyssky virksomhet, sier byutviklingsbyråd, Bård Folke Fredriksen. 
Han ønsker å komme forslaget i møte med et planinitiativ, men regner med at det tar litt tid å avklare hvilke tomteeiere som er involvert og lignende.
Arkitektfirmaet mener baksiden av Galleri Oslo, Grønland og Vaterland bør oppgraderes akkurat som man gjør med Bjørvika på fremsiden.
De har derfor tegnet en markedshall med kafeer og butikker under motorveirampen, og et oppgradert uteområde ned mot Akerselva. Lignende måter å utnytte areal under broer på finnes i London og Berlin.