Vil synliggjøre de små butikkene

Del : fbtw

Schei ønsker med denne boken å vise frem Oslos små, rare og fantastiske småbutikker som mange av oss kanskje ikke engang ante fantes.
– Jeg er takknemlig for at Håvard med denne boken har valgt å feire småbutikkene og ildsjelene som driver dem, sa ordføreren.

Og nettopp feiring av ildsjelene ble det denne lanseringsdagen. Etter taler fra OHF og ordføreren, sørget Frank Znort Quartet for skikkelig feststemning en mandags morgen.
Etter et par timer var alle bøkene revet bort, og forfatteren selv svært fornøyd. På spørsmål om hva som er viktigst for han med boken, svarer han kontant.
– Jeg vil gjerne sette søkelys på alle de som skaper noe selv. De jobber ikke for noen andre og er personlig involvert i sin egen bedrift. Dette er en feiring av disse menneskene, forteller han.

OHF har støttet arbeidet med boken og håper enda flere nå gjør seg kjent med handelen i Oslo.

– Vi setter veldig stor pris på det arbeidet Håvard har gjort med Mitt Oslo, og håper at både politikere, innbyggere og kunder bruker denne boken til å gjøre seg enda bedre kjent med handel i Oslo, sier Jon Anders Henriksen, næringspolitisk direktør i OHF. 
OHF har alltid vært opptatt av vilkårene for handel, enten den skjer gjennom store internasjonale kjeder, eller små butikker gjerne drevet av en familie. I sum gjør disse butikkene og bedriftene Oslo til et godt sted å oppholde seg, og sikrer både arbeidsplasser og liv i gatene.
– Mitt Oslo illustrerer for oss to ting; enkeltpersonenes betydning i det å skape en bedrift, og betydningen av butikken i vårt nærområde, mener Henriksen.

Filolinmaker Jacob von der Lippe er en av 60 som blir portrettert i boken. Han syns prosjektet har vært annerledes og givende å ta del i.
– Det er et veldig morsomt prosjekt som jeg har hatt tro på fra første stund, sier han.
Han trekker spesielt frem Scheis imponerende frivillige innsats som ligger bak.
– Og nå når jeg har sett resultatet har jeg fått bekreftet at det er et godt prosjekt. Faktisk fikk jeg selv lyst til å besøke alle som er portrettert!

Vil du selv ta en titt i boken, eller kanskje slå av en prat med Håvard, ta kontakt med han via denne siden.