VisitOSLO til Østbanehallen

Del : fbtw

Den nye turistinformasjonen flytter fra Fridtjof Nansens plass til Østbanehallen og bytter navn til besøkssenter.

– Vi får langt bedre beliggenhet enn i dag. De fleste tilreisende kommer med tog, og hele 80 000 pendlere er i området hver eneste dag, sier reiselivssjef Bente Bratland Holm.

Oslo S er Norges viktigste knutepunkt for tog og annen kollektivtrafikk. Per i dag er 150 000 personer innom stasjonsområdet hver dag, og prognoser tilsier at tallet vil vokse kraftig i årene som kommer.

Østbanehallen har vært stengt for oppussing siden oktober 2013. I midten av november åpner hallen dørene igjen.

– Ambisjonen er å skape en helårig møteplass og en inkluderende storstue som både Oslos innbyggere og tilreisende har lyst til å besøke, sier Torstein Heldal, ansatt i Rom Eiendom og senterleder på Oslo S.

Det nye konseptet fokuserer på mat og drikke. Du kan treffe venner og kollegaer for en kopp kaffe, en rask matbit eller en helaften. 

– Vi må levere kvalitet og originalitet. De som tør å skille seg ut, er lydhør for hva kunden ønsker, har evnen til å omstille seg og er best på service, kommer til å omsette mest og leve lengst i denne bransjen, mener Heldal.

Rom Eiendom planlegger også et nytt Oslo S samtidig som stasjonen er i full drift. Hele sentralstasjonen skal endre form og utseende, og byggingen er skissert å være ferdig i 2021.

Det skal reises mange nye bygg, og et av hovedelementene er at selve stasjonen trekkes nærmere byen.

Om noen år forventer man at så mange som 100 millioner mennesker vil være innom Oslo S i løpet av ett år.